Stichting CAMPIS is erkend als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Een ANBI zet zich voor ten minste 90% in voor het algemeen nut. Bij een donatie aan een culturele ANBI geldt een extra giftenaftrek.
Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan CAMPIS vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
De contributie aan de Kunstvereniging valt niet onder de giftenaftrek, want tegenover deze betaling staan een aantal tegenprestaties.
Algemene informatie over doel en missie van Stichting CAMPIS:
Stichting CAMPIS heeft ten doel:
Contactgegevens
Naam: Stichting CAMPIS
Bezoek- en postadres: Kerkstraat 31, 9401 GV Assen
Telefoon: 0592 48 27 90
E-mail: info@campis.nl
Beleidsplan en jaarverslagen
De hoofdlijnen van ons beleidsplan vindt u hier.
Het jaarverslag 2023 vindt u hier: Jaarverslag 2023 van Stichting CAMPIS
Het jaarverslag 2022 vindt u hier: Jaarverslag 2022 van Stichting CAMPIS
Het jaarverslag 2021 vindt u hier: Jaarverslag 2021 van Stichting CAMPIS
Beloningsbeleid
De leden van het bestuur van de Stichting CAMPIS ontvangen geen beloning.
Noordenaars
Per 1 januari 2024 is CAMPIS aangesloten bij Noordenaars, een platform van presentatie-instellingen en kunstinitiatieven in Noord-Nederland.
Noordenaars zet zich in voor het behoud en verdere ontwikkeling van het uitzonderlijke, innovatieve kunstklimaat in Noord-Nederland.
Zij combineren hun kennis, ervaring en netwerken en stemmen programma’s scherper op elkaar af.
Gezamenlijk treden zij naar buiten om een groter publiek bekend te maken met hun activiteiten. Het platform bestaat op dit moment uit: Academie Minerva, Bierumer School, CAMPIS, CBK Emmen, Into Nature, Kunstpunt Groningen, Kunsthuis SYB, Media Art Friesland, Noorderlicht, NP3, Het Resort, SIGN en VHDG.
De Zaak Nu
CAMPIS is aangesloten bij De Zaak Nu, de belangenvereniging voor instellingen voor hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Deze landelijke vereniging vertegenwoordigt ongeveer honderd organisaties en instellingen die zich primair richten op de presentatie, ontwikkeling, productie en onderzoek van(uit) de hedendaagse beeldende kunst. De Zaak Nu behartigt hun belangen in de landelijke politiek en, waar nodig, regionale en lokale politiek, maatschappelijke partijen en sectoren.